Makasiinikahvila

Makasiinikahvila on avoinna 13.5. - 2.9.2018. Kahvila tunnetaan mm. vastajauhetusta kahvista ja herkullisista jäätelöistä. Leivonnaiset leivotaan Nuorisokeskus Anjalan keittiössä kivenheiton päässä. Myös paikallisten tuottajien tuotteita on tarjolla. Kymenlaaksolainen perinneruokauutuus läppä on saanut suosiota jo useana kesänä.

Kartanon viljamakasiini rakennettiin vuonna 1842, samalla kun makasiinia vastapäätä oleva kivinen navettakin. Kaksikerroksisen makasiinin huippuna oli torni, jossa käyvä kello näytti alustalaisille aikaa. Kivimakasiini oli viljavarastona myös kartanon vuokralaisilla 1900-luvulla. Vuonna 1958 viljamakasiini kunnostettiin kahvilakäyttöön. Kahvilan pitäjinä on ollut lukuisia yrittäjiä vuosien varrella.

Vuonna 1977 kahvilan yläkerrassa alkoi pienimuotoinen taidenäyttelytoiminta, kun silloinen yrittäjä asetti yläkertaan tauluja esille. Perinne jatkui seuraavina vuosina kehittyen lopulta Anjalankosken kaupungin ylläpitämäksi ”Anjalankosken taidetömäys”-näyttelyksi. 2000-luvun alussa nimeksi vaihtui ArtPurha. Nykyisin Ankkapurha Art -näyttelyt esittelevät paikallisia taiteilijoita. Kesällä 2018 taidenäyttelyt tehdään yhteistyössä Kouvolan taiteilijaseura Kouta ry:n kanssa. 

Kesän 2018 taidenäyttelyt:

1. - 29.6. Sanna Majander ja Ulla Sinkkonen: "Akkojen horinoi", Teoksia

1. - 27.7.  Nina Palmroos: Maalauksia

29.7 - 2.9. Antti Halonen ja Lucia Bonomo: "Puhuvat kivet", Kivipiirroksia ja grafiikkaa

 

Kesän 2018 aukioloajat:

1.-31.7. ma-la klo 11-20, su klo 11-18

1.8.-2.9. ma-pe klo 11-20, la-su klo 11-18

Kahvilasta voi kesän aikana lainata riippumattoa, jonka voi ripustaa haluamaansa paikkaan puistoon. Hyvillä säillä kahvilan edustalla on yksi riippumatto, jossa voi loikoilla kahvittelun lomassa.
Voit vuokrata kahvilasta helteiden ajan myös puihin ripustettavia tentsile-telttoja ja viettää trooppisia kesäoita puistossa nukkuen. Teltan voi ripustaa haluamaansa paikkaan kulttuuripuistossa ja nauttia lämpimistä kesäöistä.